8 zaprogramowanych temperatur wysmażenia do konkretnych rodzajów mięsa
zakresie temperaturowy od -20 do 250°C
sygnał dźwiękowy przy osiągnięciu właściwej temperatury
timer
sonda z przewodem o długości 1,2 m
nowoczesny wyświetlacz LCD
PRECYZYJNY TERMOMETR KULINARNY TK-1 do pomiaru temperatury:
Przygotowywanych na grillu lub w tradycyjnej kuchni potraw (głównie mięsa i ryb ) w zakresie od -20 do 250°C.
Zaprogramowane do konkretnych rodzajów mięsa (drób, jagnięcina, wołowina, wieprzowina, ryby) alerty temperaturowe, pozwalają osiągnąć doskonały efekt kulinarny. Termometr połączony z precyzyjną sondą za pomocą przewodu o długości 1,2 m, pozwala na dokonanie pomiarów wewnątrz smażonych czy grillowanych porcji np. drobiu, czy też pieczeni.
Sygnałem dźwiękowym urządzenie informuje o osiągnięciu właściwej temperatury i wskazuje cyfrowo aktualny pomiar. Dodatkową funkcję stanowi minutnik, który pozwala na dowolne ustawienie czasu alarmu.
W termometrze zastosowano wysokowydajny precyzyjny przetwornik analogowo-cyfrowy. Wynik pomiaru wyświetlany jest na nowoczesnym wyświetlaczem LCD.
Przyrząd został wykonany w specjalnej obudowie przemysłowej z tworzywa ABS, o dużej wytrzymałości mechanicznej. W konstrukcji termometru zastosowano specjalne uszczelnienia, dzięki czemu jest odporny na kurz, brud i wodę.
1199 Przedmioty
Komentarze (0)
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.